Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Στο ΜΕΤΡΟ *

Το Μετρό αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποδοτικό διαφημιστικό μέσο, με μοναδικά πλεονεκτήματα:

 • brand με μεγάλη αξία – σχέση εμπιστοσύνης με επιβάτες
 • περίπου 600.000 αφοσιωμένοι επιβάτες ανά ημέρα – όλα τα target groups
 • 40 σταθμούς σε όλη την πόλη (και στο Αεροδρόμιο)
 • 58 χλμ δίκτυο – μεγάλη κάλυψη δικτύου (επεκτάσεις)
 • εξυπηρέτηση εμπορικών περιοχών
 • μηδενικό clutter
 • ταχύτητα – μεγάλη συχνότητα δρομολογίων – αξιοπιστία υπηρεσιών
 • ασφάλεια – καθαριότητα
 • τεχνολογία αιχμής
 • άψογη εξυπηρέτηση – ανθρωποκεντρική φιλοσοφία

Διαφημιστικά μέσα

 

1) Εξωτερική επικόλληση διαφήμισης στους συρμούς για 28 ημέρες.

 

2) Εσωτερική επικόλληση διαφήμισης στους συρμούς για 28 ή 14 ημέρες. Εσωτερικά, καλύπτονται οι διαχωριστικοί υαλοπίνακες διπλής όψης, διαστάσεων 64,5 cm x 41 cm και οι μετώπες.

 

3) Nέο διαφημιστικό μέσο – floor graphics εντός των συρμών για 28, 56 ή 84 ημέρες: ο συρμός γίνεται ένα πολύ δυνατό διαφημιστικό μέσο, το απόλυτο branding συρμού

ΣΥΡΜΟΣ
εσωτ. επικ. (μετ.+υαλ.)
& floor graphic
28 ημέρες
56 ημέρες
84 ημέρες
ΣΥΡΜΟΣ
εξωτ. επικ.
& εσωτ. επικ. (μετ.+υαλ.)
& floor graphic
28 ημέρες
56 ημέρες
84 ημέρες

 

 

4) Διάθεση κάθετων επιφανειών και οροφών καθώς και οριζόντιων επιφανειών σε χώρους και σταθμούς της γραμμής 2 & 3. Διατίθενται χώροι για στήσιμο περιπτέρων προς εντυποδιανομή -δειγματοδιανομή ,ντύνονται σκάλες και μετώπες στα πλαϊνά των σταθμαρχείων ,δημιουργώντας επιβλητική εικόνα στο προϊόν που προβάλλεται.

 

5) Video Wall Projection. Μια κινούμενη εικόνα πάντα προκαλεί τα βλέμματα των χιλιάδων περαστικών-επιβατών.

TIPS :

 1. Παρέχεται έκπτωση 20% (προ ΦΠΑ) για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Αύγουστο.
 2. Ειδική προσφορά, πακέτο συρμός και 1 ομάδα πλαισίων, με το ίδιο διαφημιστικό θέμα.
 3. Η ΣΤΑΣΥ δεν αναλαμβάνει την υλοποίηση των διαφημιστικών ενεργειών
 4. Προκειμένου να δοθεί άδεια εργασίας / πρόσβασης σε συνεργεία σε Αμαξοστάσιο του Μετρό, απαιτείται πιστοποίηση. Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο εργασιών, χωρίς την κάρτα πιστοποίησης.

 

6) Nέο διαφημιστικό μέσο: Branding σταθμού για 1 μήνα/3μήνες/6μήνες/1 έτος: Στόχος, η μέγιστη δυνατόν προβολή του προϊόντος.
Επιλεγμένοι σταθμοί μετρό: Σύνταγμα – Πανεπιστήμιο – Κεραμεικός – Άγ. Δημήτριος. Σταθμοί με μεγάλη επιβατική κίνηση και κατεξοχήν καταναλωτικό κοινό.

 

7) Ενοικίαση Διαφημιστικών Πλαισίων σε Σταθμούς Μετρό
Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. διαθέτει για 14 ημέρες 683 φωτιζόμενα Διαφημιστικά Πλαίσια, διανεμημένα σε 22 ομάδες των 31 πλαισίων σε όλα τα επίπεδα των εξής 17 σταθμών :

ΣΕΠΟΛΙΑΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΤΤΙΚΗΔΑΦΝΗ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΟΜΟΝΟΙΑΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΑΝΟΡΜΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΚΑΤΕΧΑΚΗ
ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΑΦΙΣΩΝ

 • Η διάσταση του χαρτιού είναι 176 cm x 116 cm (Υ x Π).
 • Ο ωφέλιμος χώρος εκτύπωσης είναι 172 x 112 cm (Υ x Π).

Οι διαφημιστικές αφίσες τυπώνονται συνήθως σε «χαρτί  outdoor 150gr».

 

TIPS :

 1. Ειδική προσφορά για 2 ομάδες πλαισίων, υπό την προϋπόθεση προβολής του ίδιου προϊόντος και στο ίδιο 14ήμερο (η προσφορά δεν ισχύει για μη κερδοσκοπικούς φορείς)
 2. Ειδική προσφορά, πακέτο συρμός και 1 ομάδα πλαισίων, με το ίδιο διαφημιστικό θέμα
 3. Το μη κερδοσκοπικό τίμημα ανέρχεται στο ήμισυ της εμπορικής τιμής
 4. Η ΣΤΑΣΥ δεν αναλαμβάνει την υλοποίηση των διαφημιστικών ενεργειών

 

8) Μίσθωση του Χώρου Πολλαπλών Χρήσεων στο σταθμό Σύνταγμα.
500 τμ για να πραγματοποιήσετε την εκδήλωση-έκθεση (με ή χωρίς πωλήσεις) που επιθυμείτε. Χώρος που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας με απήχηση σε χιλιάδες περαστικούς καθημερινά.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Επιλέξτε τον σύνδεσμο.

 

8)Κινηματογράφηση, βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση εντός των χώρων και των συρμών

Τιμοκατάλογος Διαφημιστικών λήψεων

Είδος λήψης
Τιμή ανά ώρα σε €
(+ ΦΠΑ 23%)
Παρατηρήσεις
Διαφημίσεις (κινηματογραφήσεις, φωτογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις)
 
 
600€ ανά ώρα
Σε σταθμούς ή και με χρήση συρμού εν κινήσει εντός του δικτύου ή και σε συνδυασμό με σταθμό/σταθμούς.
Διαφημίσεις (κινηματογραφήσεις, φωτογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις)
400€ ανά ώρα
Σε σταθερούς συρμούς εντός των αμαξοστασίων  ή γενικότερα σε χώρους στάθμευσης.

Τιμοκατάλογος Διαφημιστικών λήψεων

Είδος λήψης
Τιμή ανά ώρα σε €
(+ ΦΠΑ 23%)
Παρατηρήσεις
2.    Κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους ή πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών με τη συμμετοχή ΕΚΚ ή ενταγμένες σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α
200€ ανά ώρα
 
Video για ανάρτηση στο διαδίκτυο.
300€ ανά ώρα
 
Μουσικό Video clip
200€ ανά ώρα
 
Φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις  για πτυχιακές ή άλλες εργασίες φοιτητών/σπουδαστών κλπ χωρίς εξοπλισμό φωτισμού ή μόνο φορητό
 
 
 
 
30€ ανά ώρα
 
Φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις   για πτυχιακές ή άλλες εργασίες φοιτητών/σπουδαστών κλπ με εξοπλισμό φωτισμού
40€ ανά ώρα
 
Καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος φωτογραφήσεις, video art χωρίς εξοπλισμό φωτισμού ή με φορητό.
50€ ανά ώρα, με minimum καταβολή το αντίτιμο 3 ωρών (150 €)
 
Καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος φωτογραφήσεις video art με εξοπλισμό φωτισμού.
80€ ανά ώρα, με minimum καταβολή το αντίτιμο 5 ωρών (400 €)
 
Τηλεοπτικά ρεπορτάζ ειδησεογραφικού ή τουριστικού ενδιαφέροντος.
ΔΩΡΕΑΝ
 

Βασικοί Όροι Συνεργασίας

 1. Σε κάθε περίπτωση, η αποκλειστική χρήση συρμού εν κινήσει τιμολογείται με βάση ειδική κατά περίπτωση συμφωνία, με ελάχιστη επιπλέον χρέωση 200 €/ώρα (η χρέωση αυτή αθροίζεται με τις υπόλοιπες κατά περίπτωση χρονοχρεώσεις).
 2. Εκτός των περιπτώσεων 1&2 η άμεση ή έμμεση προβολή χορηγών αποτιμάται ειδικά και κατά περίπτωση.
 3. Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε επιπλέον χρεώσεις όπου αυτές αφορούν ιδιαίτερες ανάγκες λειτουργικής ή επιχειρησιακής μέριμνας εξ αιτίας των γυρισμάτων, φωτογραφήσεων κλπ (πχ δαπάνες απασχόλησης προσωπικού, φύλαξης, καθαρισμού, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.).
 4. Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. μπορεί να ζητήσει την ασφαλιστική κάλυψη της όποιας ενέργειας με το σχετικό ασφαλιστικό συμβόλαιο.
 5. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει  να καταθέτουν εγγράφως το αίτημα τους για φωτογράφηση/κινηματογράφηση/βιντεοσκόπηση αναφέροντας ημερομηνία, προβλεπόμενη διάρκεια, σκοπό της φωτογράφησης, κινηματογράφησης, βιντεοσκόπησης, περιγραφή θέματος ή σενάριο (όπου απαιτείται),  κατάλογο. Εφόσον το αίτημα εγκριθεί, υπογράφεται σχετικό συμφωνητικό όπου -μεταξύ άλλων- περιγράφονται οι όροι και οι περιορισμοί διάθεσης του υλικού, που συλλέγεται μέσω φωτογραφήσεων, κινηματογραφήσεων, βιντεοσκοπήσεων, εντός του δικτύου και των οχημάτων της ΣΤΑΣΥ, ο τόπος ή οι τόποι, καθώς και το ωράριο εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.
 6. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση, κινηματογράφηση, βιντεοσκόπηση επιβατών του δικτύου (όπου αυτό απαιτείται βάσει σεναρίου χρησιμοποιούνται κομπάρσοι). Δημοσιογραφικές λήψεις εικόνας ή/και ήχου κάθε είδους, όπως της περιπτώσεως 9δεν αντιμετωπίζονται στα πλαίσια αυτής της απαγόρευσης αλλά κατά περίπτωση και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
 7. Η διαδικασία φωτογράφησης, κινηματογράφησης, βιντεοσκόπησης πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο που δεν παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του δικτύου  ή την εύρυθμη εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού της εταιρείας και να συμμορφώνεται πλήρως με την κείμενη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.
 8. Η ΣΤΑΣΥ  ΑΕ  διατηρεί το δικαίωμα  να διακόψει  ή και  να ματαιώσει προγραμματισμένη φωτογράφηση/κινηματογράφηση/ βιντεοσκόπηση εφόσον δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις ή εφόσον προκύψει παραβίαση των όρων του συμφωνητικού που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και του αιτούντος. Επίσης η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει προγραμματισμένη φωτογράφηση, κινηματογράφηση, βιντεοσκόπηση εφ' όσον συντρέχουν ιδιαίτερες λειτουργικές συνθήκες (πχ ανωτέρα  βία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, εκκένωση σταθμού, διακοπή λειτουργίας δικτύου, απεργίες κ.α.) που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου, σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία δεν υποχρεούται να καταβάλει ουδεμία αποζημίωση και η προγραμματισμένη φωτογράφηση, κινηματογράφηση, βιντεοσκόπηση πραγματοποιείται σε εκ νέου προγραμματιζόμενη ημερομηνία.
 9. Σε περιπτώσεις που κρίνεται σκόπιμο μπορεί να ζητηθεί από την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. αντίγραφο του τελικού προϊόντος για λόγους αρχείου.
 10. Στην περίπτωση που:
  1.  Για ταινίες μικρού ή μεγάλου μήκους, με την συμμετοχή του ΕΚΚ (Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) ή ενταγμένων σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ.α. ή
  2. Για ταινίες στις οποίες διαδραματίζουν εξαιρετικό ρόλο στην μυθοπλασία τα μέσα σταθερής τροχιάς, απαιτούνται δε πολυήμερες (πέραν των 3  ημερών) κινηματογραφήσεις,  ισχύουν οι εξής εκπτώσεις επί του ισχύοντος τιμοκαταλόγου: για γυρίσματα 4 έως και 6 ημερών, 30% έκπτωση, για τα γυρίσματα από την 4η έως και την 6η ημέρα, για γυρίσματα 7 και πλέον ημερών, 50% έκπτωση, για τα γυρίσματα από την 7η και πέραν αυτής ημέρες.
 11. Κάθε χρέωση επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%

 

 

 

* Σταθμοί ΜΕΤΡΟ

 • Γραμμή 2: 
  Ανθούπολη, Περιστέρι, Αγ.Αντώνιος, Σεπόλια, Αττική, Στ.Λαρίσης, Μεταξουργείο, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού-Φίξ, Νέος Κόσμος, Αγ. Ιωάννης, Δάφνη, Αγ .Δημήτριος, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό
 • Γραμμή 3:
  Αγ.Μαρίνα, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθνική Άμυνα, Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγ.Παρασκευή, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί, Αεροδρόμι

Επικοινωνία

Για τη χρήση των διαφημιστικών μέσων προβολής στο MΕΤΡΟ  μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον  Τομέα  Εμπορικής Εκμετάλλευσης ΣΤΑ.ΣΥ.Α.Ε. : e-mail: commercial@stasy.gr, Fax:214 414 1392.

Ειδικότερα:

 • για θέματα Πλαισίων  και επένδυσης  Συρμών  με τις κ.κ. Μαρκέλλα Παουλίνου τηλ. 214 414 1116 και Μαρία Τσολάκου τηλ. 214 414 1113
 • για Προωθητικές Ενέργειες και  εκδηλώσεις κερδοσκοπικών οργανισμών στο Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Σύνταγμα με την κα Παπαδουλάκη Ελεονώρα τηλ.214 414 1206
 • για εκδηλώσεις Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού στο Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Σύνταγμα με την κα Χούγια Ρενάτα τηλ.214 414 1336

Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κ.κ. Παπαχρυσάνθου Σαμπίνα ,Τομεάρχης Εμπορικής Εκμετάλλευσης, 214 414 1204, και Δεμερούτη Κατερίνα Διευθύντρια Εμπορικής Πολιτικής και Εταιρικής Επικοινωνίας,  τηλ.214  414 1137 

 

 

youtube link