Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Κοινωνία

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. επιδεικνύει το ανθρώπινο και υπεύθυνο εταιρικό της πρόσωπο στην κοινωνία μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν του πολίτες σε μια σειρά θεμάτων. Ενδεικτικά παρατίθενται τα εξής:

  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: Με αφορμή τη 10η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 18-24 Μαρτίου 2017, διοργανώθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, για τα τροχαία συμβάντα, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραία «Άγιος Παντελεήμων» και τον ΟΑΣΑ.
  • Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συνδράμοντας στις εθελοντικές δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, στηρίζει και το AMBER ALERT HELLAS, μεταφέροντας το μήνυμα των εξαφανισμένων παιδιών καθημερινά σε περίπου 900,000 επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς. Η συνεργασία του μετρό με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε με την επίσημη έναρξη του AMBER ALERT στην Ελλάδα το 2007, τη σκυτάλη πήρε το ΤΡΑΜ και η λίστα των μελών του AMBER ALERT διευρύνεται πλέον με την ένταξη σε αυτό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
  • SILVER ALERT HELLAS: Παράλληλα, από το 2011 και σε συνεργασία με την Εταιρεία «Γραμμή Ζωής» η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στηρίζει και το SILVER ALERT HELLAS, μεταφέροντας το μήνυμα των εξαφανισμένων ηλικιωμένων στους επιβάτες του δικτύου της.
  • Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., οργάνωσε εκδήλωση στο σταθμό μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από όπου προέβαλε την αξία της Εθελοντικής και αλληλέγγυας προσφοράς, στέλνοντας την ίδια στιγμή ένα ισχυρό μήνυμα αφύπνισης, με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.

  • Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας διοργάνωσε μια Χριστουγεννιάτικη βόλτα με το Τραμ για τα παιδιά του "Χαμόγελου του Παιδιού" στις 27/12/2016. Ο οδηγός του ΤΡΑΜ ντύθηκε εθελοντικά Άγιος Βασίλης και μοίρασε δώρα στα παιδιά μετά το τέλος της διαδρομής ΣΕΦ-Ασκληπιείο Βούλας.

youtube link