Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Είδηση Αρχικής Σελίδας
25.03.2021 15:37

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑΣΥ Χ. ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !

 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μνήμες που τις θεωρούμε δεδομένες και σχεδόν ασυνείδητες. Μνήμες υπαρκτές και πολλαπλά ερμηνευμένες με διαστάσεις που φαντάζουν σχεδόν μυθικές.

 

Πόσο μεγάλη είναι όμως η χαρά όταν έρχεται η μοναδική στιγμή να γιορτάσουμε μία συλλογική μνήμη που κυριολεκτικά, απτά, και ανεξάντλητα καθόρισε και σχημάτισε τις αξίες και τη ζωή μας; Η επέτειος του σημαντικότερου ιστορικού γεγονότος για τη νέο Ελληνικό κράτος. Της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Είναι η στιγμή, πιο πολύτιμη και αναγκαία από ποτέ, που κάθε κούραση, δυσκολία, φόβος και ανασφάλεια υποχωρεί και συρρικνώνεται μπροστά στο μεγαλείο, τη δύναμη, το θησαυρό της Ελληνικής ιστορίας και ψυχής.

 

200 χρόνια που έρχονται να μας υπενθυμίσουν με μηνύματα τόλμης, ενότητας, ζεστασιάς και ικανότητας ότι πάντα η ποιότητα, πάντα η καρδιά και η ομοψυχία, θα μας δείχνουν το δρόμο. Στα εύκολα, και κυρίως, στα δύσκολα και επίπονα.

 

Κι ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αισθανθούμε για λίγο όλοι, Μπότσαρης, Κανάρης, Μπουμπουλίνα, Υψηλάντης, Κολοκοτρώνης, Διάκος, Καραισκάκης. Ρήγας και Μιαούλης. Με ανάστημα και πάθος, σκοπό και όραμα, σθένος και ταπεινοφροσύνη.

 

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΜΑΖΙ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !