Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Ανακοίνωση
17.01.2017 11:00

"Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει «στάση» στο μετρό - Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ" (ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ)


 1. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει «στάση» στο μετρό - Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ Σταύρος Στεφόπουλος και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος, επισφραγίζοντας έτσι την συνεργασία των δύο εταιρειών για παροχή ενημέρωσης από το ΑΠΕ –ΜΠΕ προς το επιβατικό κοινό του μετρό της Αττικής.


  Η νέα υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ Εικόνες της Ημέρας προς την ΣΤΑΣΥ ΑΕ ξεκίνησε σήμερα σε εκδήλωση του έγινε στον σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά και της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής.


  Ο κ. Παππάς στον σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων ότι «τα δημόσια δίκτυα όταν δεν γίνονται θύματα αλλότριων συμφερόντων μπορούν να προσφέρουν στον πολίτη» και πρόσθεσε: «ευχαριστούμε εκ μέρους των Αθηναίων πολιτών, που θα έχουν πρόσβαση σε αυτή την υπηρεσία».


  Η κ. Δούρου είπε ότι «είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία γιατί στηρίζεται σε συνέργεια δημόσιων φορέων. Πρώτα συνέργεια, μετά απόδοση τιμών».


  Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ είπε ότι «θέλουμε να αλλάξουμε την πεζή καθημερινότητα των επιβατών μας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ψύλος τόνισε ότι ένα όνειρο αρκετών χρόνων γίνεται πράξη χάρη στη φιλόξενη στάση της ΣΤΑΣΥ.


  «Το δημόσιο Πρακτορείο έρχεται πιο κοντά στους πολίτες. Ένα παράθυρο στον κόσμο με θέα πέρα από την επικαιρότητα», είπε ο κ. Ψύλος.


 2. Θεσσαλονίκη: ΣΤΑΣΥ - ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλού επιπέδου συνεργασία των δυο οργανισμών με μηδενικό κόστος, τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9» ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Στ. Στεφόπουλος


  «Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν το τρένο, γιατί παρακολουθούσαν τις εικόνες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Σταύρος Στεφόπουλος, αναφερθείς στη συνεργασία των δύο οργανισμών.


  «Είναι μια πρωτοποριακή μεθοδολογία ενημέρωσης του κόσμου μέσα στο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ» τόνισε, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία του με τον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο. «Οι επιβάτες αναμένοντας τον συρμό θα ενημερώνονται από τις οθόνες για την επικαιρότητα» πρόσθεσε.


  «Η ουσία είναι ότι βάζουμε χρώμα στο υπόγειο» είπε ο κ. Στεφόπουλος και διευκρίνισε ότι 132 οθόνες θα γεμίσουν από τις 8 το πρωί με φωτογραφίες και λεζάντες που θα δίνουν το στίγμα της επικαιρότητας, έτσι οι επιβάτες θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο.


  Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ έδωσε κι ένα δείγμα των νέων συνεργασιών που αναμένονται με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφορικά με έντυπη έκδοση και διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα στο ΜΕΤΡΟ. Υπογράμμισε: «Προσπαθούμε -οι δυο δημόσιοι οργανισμοί- με μηδενικό κόστος να έχουμε υψηλού επιπέδου συνεργασία».


 3. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει «στάση» στο μετρό - Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Ως μια «σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία» περιέγραψαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας και οι επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ τη συμφωνία των δυο οργανισμών για την παροχή ενημέρωσης προς το επιβατικό κοινό του μετρό.


  «Για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία ανάμεσα σε δυο δημόσιους φορείς», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας Εικόνες της Ημέρας που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα.


  «Όταν τα δημόσια δίκτυα δεν πέφτουν θύματα αλλότριων συμφερόντων, τότε μπορούν να προσφέρουν πολλά στον πολίτη» προσέθεσε ο κ. Παππάς, ενώ ευχαρίστησε τις διοικήσεις των δυο οργανισμών, αλλά και τους εργαζομένους του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη συμβολή τους σ’ αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για την ενημέρωση στο αθηναϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο για να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην «εξωστρέφεια» που, όπως είπε, το Πρακτορείο τα τελευταία χρόνια.


  Στην αξία της ενημέρωσης και τη διάκρισή της από την παραπληροφόρηση αναφέρθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποδίδοντας τα δικά της εύσημα σε μια πρωτοβουλία, η οποία, όπως είπε, είναι σπουδαία γιατί πιστεύει στη συνέργεια.


  Μνημόνευσε τη διαπίστωση της Μάρθας Γκέλχορν, δημοσιογράφου, συγγραφέως και τρίτης συζύγου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ που διακρίθηκε ως κορυφαία πολεμική ανταποκρίτρια του 20ου αιώνα, ότι συχνά οι πολίτες προτιμούν το ψέμα από την αλήθεια γιατί το ψέμα είναι γλυκό και γίνεται συνήθεια. Σημείωσε δε ότι η περιφέρεια θα ενισχύσει τη συνεργασία της με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ώστε να προκύψουν και νέες πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών.


  «Πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο αρκετών χρόνων. Και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα χάρις στη φιλική στάση των οργανισμού Σταθερές Συγκοινωνίες και του προέδρου του», τόνισε ο πρόεδρος του Πρακτορείου Μιχάλης Ψύλος. Σημείωσε ακόμη ότι η συμφωνία παροχής ενημερωτικού υλικού συνιστά σταθμό, καθώς φέρνει το Πρακτορείο πιο κοντά στους πολίτες.


  «Ο στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα τους, να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψύλος. «Φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο και παράλληλα να προσφέρουμε χρηστικές πληροφορίες στους πολίτες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Πρακτορείου που συνέβαλαν στην υλοποίηση του σχεδίου. «Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά θα το κερδίσουμε», κατέληξε.


  Εκ μέρους της ΣΤΑΣΥ ο πρόεδρος του οργανισμού Σταύρος Στεφόπουλος περιέγραψε τη συμφωνία ως μια υπηρεσία υψηλού επιπέδου με μηδενικό κόστος, η οποία επιπλέον έχει τη «σφραγίδα της εγκυρότητας του ΑΠΕ-ΜΠΕ». «Εμπλουτίζουμε την πεζή καθημερινότητα με ελκυστικές εικόνες. Και ήδη με ενημερώνουν ότι κάποιοι επιβάτες έχασαν το τρένο τους κοιτάζοντας αυτές τις εικόνες» χαριτολόγησε.


  Με τις Εικόνες της Ημέρας, και χάρις στις 132 οθόνες που τοποθετήθηκαν στους 41 σταθμούς του μετρό, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται μέσα από 20 φωτογραφικά καρέ που θα συνοδεύονται από ειδησεογραφικούς υπότιτλους. Το περιεχόμενο τους θα αντλείται από την τέχνη, την καινοτομία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, ενώ θα παρέχονται και χρηστικές πληροφορίες αρχικά για τον καιρό και το εορτολόγιο, ενώ στο μέλλον το «πακέτο» θα εμπλουτιστεί και με άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών.


  Δ.Π.


 4. Οι επιβάτες του Μετρό υποδέχτηκαν με ενδιαφέρον τις Εικόνες της Ημέρας του ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Με «εισιτήριο» τις Εικόνες της Ημέρας το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου καθημερινά «δρομολόγια» στους 41 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.


  Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία του Πρακτορείου σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ που θα μεταδίδει στους επιβάτες τον παλμό της ημέρας μέσα από 20 φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υποτίτλους, τα οποία θα προβάλλονται σε 132 τηλεοπτικές οθόνες που λειτουργούν στις εισόδους και στις πλατφόρμες επιβίβασης και αποβίβασης των σταθμών του Μετρό.


  Οι Εικόνες της Ημέρας φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα «παράθυρο» στον κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, την δημιουργικότητα, την τέχνη, την καινοτομία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, αλλά και την λαμπερή πλευρά της ζωής, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται και χρηστική πληροφόρηση στο κοινό όπως ανακοινώσεις για την πρόβλεψη του καιρού.


  Έτοιμοι να υποδεχτούν τη νέα αυτή υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνουν οι επιβάτες του Μετρό που θα τους συντροφεύει στις διαδρομές τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακολουθώντας τις οθόνες, έδειξαν οι νεότεροι δηλώνοντας ότι «επιτέλους θα ενημερωνόμαστε για κάτι διαφορετικό χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο. Και μάλιστα θα έχουμε την δυνατότητα να ταξιδεύουμε μέσα από τις Εικόνες της Ημέρας».


  Δεν ήταν λίγοι όμως και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι οποίοι ενώ περίμεναν να φτάσει ο συρμός έριχναν την ματιά τους στην οθόνη. Μάλιστα είπαν χαρακτηριστικά ότι «είναι ωραίο να βλέπεις κάτι που θα σε κάνει να ξεφύγεις. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε κάτι ευχάριστο και μάλιστα ειδήσεις και γεγονότα πέρα από την επικαιρότητα», ενώ ο 45χρονος Γιάννης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και μόνο μια όμορφη εικόνα να κρατήσω στο μυαλό μου θα μου φτιάξει την ημέρα».


  Υπήρχαν όμως κι αυτοί που δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις χρηστικές πληροφορίες και κυρίως για την πρόβλεψη του καιρού.


  «Καλό είναι να γνωρίζουμε, όσο μπορούμε, από πριν τι καιρό θα κάνει για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ειδικά μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών θέλω να ενημερώνομαι πολύ περισσότερο για τον καιρό. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάζομαι» δηλώνει η 27χρονη Αλεξία, ενώ ο 74χρονος κ. Παναγιώτης δήλωσε ότι «είναι πολύ καλή η πρωτοβουλία του Πρακτορείου γιατί από τη μία θα ενημερώνομαι για σημαντικά θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από την άλλη, ομολογώ ότι θα μου υπενθυμίζει και τις γιορτές κι έτσι δεν θα ξεχνάω να εύχομαι στα αγαπημένα μου πρόσωπα».


  Η επίσημη έναρξη της υπηρεσίας θα γίνει σε ειδική εκδήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΣΤΑΣΥ, στο σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, στις 12.00 το μεσημέρι.


  Κάτια Παπαδοπούλου


 5. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει… στάση στο Μετρό!


  Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 το «δρομολόγιο» του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα κάνει στάση καθημερινά στους …σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, μεταφέροντας στο επιβατικό κοινό τις «Εικόνες της ημέρας», τη νέα υπηρεσία του Πρακτορείου


  Ο σφυγμός του 24ώρου θα χτυπά, σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ., μέσα από 20 φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υπότιτλους, τα οποία θα προβάλλονται στις 132 τηλεοπτικές οθόνες που λειτουργούν για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, στις εισόδους και στις πλατφόρμες επιβίβασης και αποβίβασης των 41 σταθμών του Μετρό.


  Οι «Εικόνες της ημέρας» θα ανοίγουν στους επιβάτες του Μετρό ένα παράθυρο στον κόσμο, με θέα πέρα από την επικαιρότητα, με ορίζοντα την έκφραση και τη δημιουργία στη ζωή, την τέχνη, την επιστήμη και τον αθλητισμό, με λάμψη «επώνυμης» και «ανώνυμης» καθημερινότητας και με έμπνευση από το ανθρώπινο πνεύμα Παράλληλα θα προσφέρεται και χρηστική πληροφόρηση στο κοινό με την πρόβλεψη του καιρού και το εορτολόγιο της ημέρας.


  Το ΑΠΕ-ΜΠΕ φιλοδοξεί ότι οι «Εικόνες της ημέρας» θα συντροφεύουν τους περισσότερο από ένα εκατομμύριο επιβάτες των συρμών, όχι μόνο στις διαδρομές τους στον υπόγειο αθηναϊκό «λαβύρινθο» του Μετρό αλλά και στην καθημερινότητα τους στο φως του Αττικού ουρανού, δημιουργώντας την προσμονή της επόμενης διαδρομής – ευκαιρίας για μια ακόμη ματιά στα «παράθυρα στον κόσμο».


  Η επίσημη έναρξη της υπηρεσίας έγινε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, σε ειδική εκδήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ., στο σταθμό Μετρό Σύνταγμα, στις 12:00 το μεσημέρι.  Από αριστερά: ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της "Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης", ο κ. Σταύρος Στεφόπουλος, Πρόεδρος ΣΤΑ.ΣΥ., ο κ. Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, η κ. Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και ο κ. Μιχάλης Ψύλος, Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ  Οι Πρόεδροι υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΣΤΑ.ΣΥ. & ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εξ αριστερών, ο κ. Σταύρος Στεφόπουλος, Πρόεδρος ΣΤΑ.ΣΥ., με τον κ. Μιχάλη Ψύλο, Πρόεδρο & Γενικό Διευθυντή ΑΠΕ-ΜΠΕ"