Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο είχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. Χάρης Δαμάσκος, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος θέματα ασφάλειας, ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έρχεται σε συνέχεια των φαινομένων βανδαλισμών, που εξακολουθούν να σημειώνονται σε συρμούς και λοιπούς χώρους του δικτύου του Μετρό και Τραμ. Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται το δίκτυο, τόσο κατά τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών αγώνων, όσο και από ομάδες ατόμων που επιδίδονται σε γκράφιτι, επιβαρύνουν περαιτέρω οικονομικά τη ΣΤΑ.ΣΥ και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναγνωρίστηκε και από τις δυο πλευρές η ανάγκη διεύρυνσης της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των Σταθερών Συγκοινωνιών και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποτυπώνεται στο εν ισχύ σχέδιο αστυνόμευσης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς με την ονομασία «Αριάδνη». Παράλληλα, συμφωνήθηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων και πρωτοβουλιών, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα, που η επιβατική κίνηση στο δίκτυο του Μετρό και του Τραμ έχει αυξηθεί και ενισχύεται καθημερινά από την παρουσία ξένων επισκεπτών στην Πρωτεύουσα.

Η επικοινωνία και συνεργασία της Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ με τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. και εν γένει του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι διαρκής και θα συνεχιστεί στη βάση της κοινής προσπάθειας εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ