Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

«Με το ποδήλατο πάω παντού». Ενημερωτική εκστρατεία για τη χρήση του ποδηλάτου στα Μέσα Μεταφοράς

Την εφαρμογή ενημέρωσης για τους κανόνες χρήσης του ποδηλάτου στα Μέσα Μεταφοράς που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, εγκαινίασε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στον τερματικό σταθμό του Τραμ στο Σύνταγμα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, με τον Πρόεδρο των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) κ. Χάρη Δαμάσκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, κ. Αθανάσιο Κοτταρά.

m papadopoulos podilato 2

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιεί ενημερωτική καμπάνια με σκοπό την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου,  κωδικοποιώντας τους κανονισμούς που αφορούν στη χρήση του ποδηλάτου.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα

του Υπουργείου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στον σύνδεσμο:  https://www.yme.gov.gr/metafores/podilata

A FINAL Sticker Exwteriko tzami For Web UseB FINAL Sticker Eswteriko tzami For Web Use

Στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπάρχουν διαθέσιμες οι εξής θεματικές ενότητες όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα εξής:

  • Κανόνες για τη χρήση του ποδηλάτου σε ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
  • Ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές στην Ελλάδα: Το δίκτυο Eurovelo
  • Με ποδήλατο στον δρόμο – Τι ισχύει στον ΚΟΚ
  • Δράσεις για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

Ο επιβάτης που θα “σκανάρει” με το κινητό του τηλέφωνο τον QR κώδικα θα “μεταφέρεται” στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών, όπου και θα ενημερώνεται για τη συνδυασμένη χρήση ποδηλάτων με Μετρό και Τραμ, καθώς και για τα δικαιώματά του ως επιβάτης – ποδηλάτης. Τα αυτοκόλλητα θα τοποθετηθούν εσωτερικά και εξωτερικά στις πόρτες των τελευταίων οχημάτων των συρμών στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και του Τραμ.

Παράλληλα, από τις 2 Ιουνίου προβάλλεται στις οθόνες εντός των συρμών, αλλά και στις οθόνες στις αποβάθρες των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς το σποτ της καμπάνιας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη χρήση των ποδηλάτων.

Με αφορμή τα εγκαίνια λειτουργίας της εφαρμογής ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

 «Το ποδήλατο μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στη μετάβαση στις ήπιες μορφές αστικής κινητικότητας.

Είναι ένα οικονομικό μέσο, φιλικό προς το περιβάλλον και ιδανικό για την κάλυψη μικρών αποστάσεων μέσα στις πόλεις, με πολλά οφέλη ακόμη και στην υγεία.

Η καμπάνια «Με το ποδήλατο πάω παντού», που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική που ακολουθούμε με σκοπό την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου.

Συνδέουμε τις ποδηλατικές διαδρομές με τα Μέσα Μεταφοράς, βελτιώνουμε τις υποδομές υπέρ της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου παρέχουμε κίνητρα για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου και προωθούμε τον ποδηλατικό τουρισμό.

Διαμορφώνουμε ένα φιλικότερο περιβάλλον για το ποδήλατο, με σχέδιο, όραμα και συγκεκριμένες δράσεις.»

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ  κ. Χάρης Δαμάσκος στάθηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δράσεων που υλοποιεί η Εταιρεία, αλλά και την επιβατοκεντρική φιλοσοφία της, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στις Σταθερές Συγκοινωνίες στηρίζουμε και προωθούμε τις συνδυαστικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις, έχοντας ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ποδηλάτες, χρήστες των μέσων σταθερής τροχιάς να μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στο τελευταίο βαγόνι των συρμών, ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες ασφάλειας. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι διαρκής, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον επιβάτη και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων προς αυτόν υπηρεσιών».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ